Website in een nieuw jasje
Boomkwekerij Jochems van Opstal BV
Kleine Heistraat 2c
4884 ME Wernhout
Tel: 076 5976075
Fax: 076-5971823
Mobiel: 06-22248309
info@boomkwekerij-jochems-v-opstal.nl
Wie zijn wij?

Bedrijf Jochems - Van OpstalBoomkwekerij Jochems – van Opstal BV stelt alles in het werk om de producten en manier van werken aan zo hoog mogelijke kwaliteitseisen te laten voldoen.
Naast de uitgebreide kassen is ook de grote loods geheel aangepast aan de eisen van deze tijd. Een groot gedeelte van de loods wordt gebruikt als opslagruimte en voor het verzendklaar maken van de planten.

In de kassen met bodemverwarming en stektunnels wordt voornamelijk Pieris gekweekt. Een gedeelte (±1000 m2) is Kas Jochems - Van Opstalingericht als stekkas. De Pieris worden in potten van 2 en 5 liter in de kas opgepot, gaan in mei naar buiten en worden vervolgens op de containervelden uitgezet. Pieris wordt opgepot, uitgezet en verder in de kas opgekweekt voor 15 verschillende potmaten.

De kas uit 1998 (6800 m2) wordt voor de helft gebruikt om Gaultheria procumbens in te kweken. In de andere helft staat Skimmia in pot 13.

De tunnel (2000 m2) wordt exclusief gebruikt voor de teelt van Gaultheria procumbens. In de zomer van 2002 is er een nieuwe bedding gemaakt, met een lava ondergrond. Dit zorgt voor een betere onwatering en een stabielere ondergrond.


Werkzaamheden Jochems - Van OpstalPlanten Jochems - Van OpstalOp de 3,5 hectare containerveld worden de  planten uitgezet. Bij de vorstgevoelige planten gebeurt dit na half mei. Daar worden ze op ruime afstand van elkaar gesnoeid en worden bemest met een langzaam werkende meststof zodat ze mooi uit kunnen groeien.